Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roberta Anastase îi înţeapă pe liderii alianţei PSD-PNL

anastase-roberta-parlament.jpg

PDL are de câştigat de pe urma alianţei PSD-PNL, susţine preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Alianţa dintre PSD şi PNL mai degrabă ajută decât încurcă PDL-ul. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ea mai spune că liderul PNL, Crin Antonescu "a predat partidul necondiţionat în braţele PSD-ului, formaţiune de sorginte comunistă".

Înfiinţarea alianţei dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal va clarifica apele pe scena politică, lucru în avantajul democrat-liberalilor, afirmă Roberta Anastase (PDL).

"Aşteptăm cu emoţie şi bucurie acest moment, pentru că e un moment de clarificare, un moment necesar. Vorbim de o alianţă socialistă, care se înfiinţează pe partea stângă a scenei politice, în timp ce prin măsurile pe care le-a luat la nivel executiv, PDL-ului îi revine partea dreaptă", spune şefa Camerei Deputaţilor.

PDL are de câştigat de pe urma acestei alianţe, crede ea, pentru că va duce la dispariţia PNL, formaţiune de centru-dreapta : "Alianţa PSD-PNL duce la dispariţia de pe scena politică a unei formaţiuni politice, PNL, ceea ce mai degrabă ne ajută, decât ne încurcă în bătălia electorală, cu atât mai mult cu cât vorbim de o predare necondiţionată a acestui partid. Deci nici o şansă de revenire".

Roberta Anastase nu-i crede în stare de "nimic bun" pe liderii PSD şi PNL, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu. Pe acesta din urmă îl acuză că şi-a "predat necondiţionat" partidul în braţele unei formaţiuni "de sorginte comunistă". "Nu-i cred în stare pe cei doi lideri politici de nimic sau de nimic bun. Poate că la un moment dat, am crezut că domnul Crin Antonescu poate fi un lider politic. În realitate, şi-a predat necondiţionat şi fără nici o umbră de mustrare de conştiinţă partidul istoric în braţele unei formaţiuni de sorginte comunistă. E destul de greu de acceptat că acest om politic mai poate funcţiona ca om politic pe mai departe", afirmă democrat-liberala.

 
Roberta Anastase, intervievată de Cosmin Ruscior