Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roberta Anastase pledează pentru Emil Boc

Emil Boc este liderul care nu a avut "nici o înfrângere" ca şef de partid. O spune la RFI preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ea îl susţine pe actualul lider al formaţiunii la alegerile pentru şefia PDL. Anastase îl vede pe Vasile Blaga în viitoarea echipă de conducere. Ea mai declară că tripleta Preda-Macovei-Voinescu nu candidează, pentru că "nici nu şi-a propus să strângă cele 35 de semnături" necesare.

Roberta Anastase explică de ce-l sprijină pe Emil Boc pentru un nou mandat de preşedinte al PDL: "Emil Boc este liderul care conducând Partidul Democrat Liberal nu a avut nici o înfrângere. De fiecare dată a fost câştigător şi cred că tradiţia asta trebuie să ne-o menţinem. Este un om care şi-a asumat conducerea Guvernului într-un moment dificil pentru ţară, iar rezultatele pozitive încep să apară. Cred că istoria noastră recentă nu trebuie pusă deoparte, ci dimpotrivă, trebuie s-o punem în lumină, astfel încât oamenii odată ce încep să simtă beneficiile ieşirii din criză, în acelaşi timp să identifice corect şi partidul şi evident omul care a făcut ceea ce trebuie pentru ei".

Dacă Emil Boc va câştiga alegerile interne, Roberta Anastase îl vede pe Vasile Blaga "evident în echipa Partidului Democrat Liberal. El a fost în această echipă câştigătoare cel mai bun secretar general. Eu cred că suntem, cu toţii dincolo de poziţiile în stat sau în partid, pe care le ocupăm într-o anumită conjunctură şi pentru un anumit timp, în primul rând suntem pedelişti şi ăsta este cel mai important lucru. De asta sunt absolut sigură în ceea ce-l priveşte şi pe Vasile Blaga".

Întrebată cum îşi explică faptul că Theodor Paleologu a strâns cele 35 de semnături necesare pentru a candida, în timp ce tripleta Cristian Preda-Sever Voinescu-Monica Macovei nu a reuşit acest lucru, Roberta Anastase a răspuns că "nici nu şi-au propus să strângă cele 35 de semnături. De altfel, dumnealor au lansat 35 de idei, pe care le-au pus în dezbaterea partidului şi sunt convinsă că ele se şi găsesc în programele tuturor candidaţilor. Cred că fiecare idee bună până la urmă trebuie valorizată şi nu neapărat formalizată printr-o candidatură. Sunt convinsă că pot fi în echipa de conducere, dar aici e şi o chestiune de voinţă personală".

Convenţia Naţională a PDL are loc pe data de 14 mai.

 
Roberta Anastase, intervievată de Cosmin Ruscior, despre alegerile din PDL