Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roberta Anastase: Traian Băsescu nu va înclina balanţa în favoarea lui Boc

pdl-echipa-conducere.jpg

Alegerile din PDL au loc pe 14 şi 15 mai.

Preşedintele Traian Băsescu nu vine la Convenţia Naţională a PDL pentru a înclina balanţa în favoarea lui Emil Boc. Iată ce spune într-un interviu la RFI şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, unul dintre candidaţii pentru un post de prim-vicepreşedinte. Ea crede că Emil Boc va câştiga alegerile interne şi speră "să nu fie nici o altă surpriză". Anastase afirmă despre Vasile Blaga că "ideea de fermitate nu este proprie unui partid de asemenea dimensiuni".

Roberta Anastase crede că Emil Boc va obţine un nou mandat de preşedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL). "Cred în continuare că Emil Boc este cel care va câştiga sâmbătă alegerile pentru preşedinţia partidului. Cred în Emil Boc şi sper să nu fie nici o altă surpriză", declară preşedintele Camerei Deputaţilor.

Candidata la postul de prim-vicepreşedinte al PDL susţine că preşedintele Traian Băsescu nu vine la Convenţia Naţională din 14-15 mai ca să încline balanţa spre Emil Boc: "De fiecare dată l-am invitat pe preşedintele României nu pentru a înclina balanţa într-o parte sau alta, ci pentru că într-adevăr pentru noi contează foarte mult în general opinia preşedintelui. Nu vine preşedintele ţării să încline balanţa într-un sens sau altul. Diferenţa (între Emil Boc şi Vasile Blaga - n.r.) este sensibilă, nu e nici un fel de problemă în a înclina balanţa într-o parte sau în cealaltă".

Roberta Anastase consideră că PDL are nevoie de tipul de management al lui Emil Boc şi nu de fermitatea lui Vasile Blaga. "Cred că PDL a ajuns la un anumit nivel de maturitate politică, încât tipul de management de care are nevoie este cel al lui Emil Boc. Foarte mulţi din liderii acestui partid sunt aleşi uninominal, vorbim de parlamentari, preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, oameni cărora mai degrabă trebuie să le dai argumente, oameni împreună cu care trebuie să cauţi soluţii. Ideea de fermitate nu este proprie unui partid de asemenea dimensiuni şi cu lideri care şi-au primit votul direct. Eu cred că Emil Boc îmbină cel mai bine tradiţiile Partidului Democrat cu o viziune despre viitor. Nu în ultimul rând, în echipa lui Emil Boc sunt oamenii care de-a lungul timpului au câştigat", explică Roberta Anastase.

Roberta Anastase, intervievată de Cosmin Ruscior