Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România se află în impas instituţional

Preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu spune că se va consulta cu judecătorii Curţii Constituţionale după ce decretul său prin care l-a revocat pe fostul ministru de interne Dan Nica şi l-a numit la şefia MAI pe Vasile Blaga a fost declarat ilegal de Curtea de Apel Bucureşti. Traian Băsescu spune că în aceste condiţii instituţiile sunt în blocaj pentru că nu există încă aprobarea parlamentului pentru desemnarea unui nou guvern, guvernul Negoiţă.

Preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu spune că se va consulta cu judecătorii Curţii Constituţionale după ce decretul său prin care l-a revocat pe fostul ministru de interne Dan Nica şi l-a numit la şefia MAI pe Vasile Blaga a fost declarat ilegal de Curtea de Apel Bucureşti.

Traian Băsescu spune că în aceste condiţii instituţiile sunt în blocaj pentru că nu există încă aprobarea parlamentului pentru desemnarea unui nou guvern, guvernul Negoiţă.

Mai mult, Băsescu (audio) suspectează că mişcarea ar fi una intenţionată şi ar avea ca obiectiv să lase ministerul de interne fără conducere în plin proces electoral.

De partea sa, fostul ministru de interne Dan Nica s-a bucurat că instanţa i-a dat câştig de cauză. Acesta a depus mai multe plângeri împotriva decretului de revocare încă din octombrie.

Alexandru Cumpănaşu, director la Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, (audio )spune la RFI că decizia ar fi ca preşedintele să numească un secretar de stat la conducerea ministerului de interne.

 
Preşedintele Traian Băsescu