Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Românii din Italia cer oprirea

200902-9940.jpg

Românii din Italia cer oprirea

Partidul Românilor din Italia le cere preşedintelui Giorgio Napolitano
şi premierului Silvio Berlusconi să pună capăt "românofobiei".
Formaţiunea mai solicită oprirea "linşajului mediatic şi derapajelor
xenofobe".

Partidul Românilor din Italia le cere preşedintelui Giorgio Napolitano şi premierului Silvio Berlusconi să pună capăt "românofobiei". Formaţiunea mai solicită oprirea "linşajului mediatic şi derapajelor xenofobe".
Preşedintele Partidului Identitatea Românească, Giancarlo Germani a spus sâmbătă, 21 februarie că datele statistice contrazic opinia generală despre imigranţii români. "Conform datelor oficiale, ale organizaţiei Caritas-Migrantes şi ale Ministerului de Interne, din cei un milion şi 16 mii de deţinuţi, doar 2.828 sunt români, adică 0,2 la sută, faţă de 3,4 la sută algerieni, 2,2 la sută albanezi, 1,2 la sută marocani. La Roma, potrivit datelor carabinierilor, de la 1 ianuarie până acum din cele 1.421 de persoane arestate doar 16 la sută sunt români", precizează Giancarlo Germani.
"Să nu uităm că 85 la sută din agresiunile sexuale au loc în familii, iar la Roma violurile au scăzut cu zece la sută, deşi se pare că există opinia că numeroşi români seamănă teroare în parcuri. Credem că presiunile mediatice, acest linşajul mediatic care ne-a vizat a avut exact rolul adoptării acestor legi, de genul celei cu patrulele de voluntari. Dar cifrele statistice spun contrariul", mai spune Germani. (CR - 21 februarie 2009;22.30h)