Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romney pregăteşte cursa pentru Casa Albă

romney-mitt-paul-ryan.jpg

Mitt Romney şi Paul Ryan (Sursa: http://themoderatevoice.com)

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney l-a ales pe reprezentantul Paul Ryan ca partener de cursă la alegerile din noiembrie pentru preşedinţia SUA. Ryan a promis să "restaureze măreţia" Statelor Unite în cazul în care cei doi vor fi aleşi preşedinte şi vicepreşedinte ai Statelor Unite, relatează AFP.

 

Paul Ryan, ales sâmbătă ca partener de cursă de către candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney, apără o viziune "radicală" şi "rea" asupra economiei, care va conduce la repetarea unor erori "catastrofale" în cazul în care ar fi aplicată, a denunţat echipa lui Barack Obama, relatează AFP.

"Ca membru al Congresului, Ryan a aprobat politicile economice imprudente ale lui (George W.) Bush, care au condus la explozia deficitului şi ne-au ruinat economia", a dat asigurări, citat într-un comunicat, Jim Messina, care conduce echipa de campanie a lui Barack Obama.

Paul Ryan a promis sâmbătă, la Norfolk (Virginia), să "restaureze măreţia" Statelor Unite în cazul în care cei doi vor fi aleşi preşedinte şi vicepreşedinte ai Statelor Unite, relatează AFP.

"Vom restaura măreţia acestei ţări", a declarat Ryan în cadrul primului său discurs pronunţat în calitate de candidat la postul de vicepreşedinte, după ce a fost prezentat că către Mitt Romney drept un "lider intelectual al partidului republican".

Candidatul republican l-a ales ca partener de cursă pentru Casa Albă pe acest reprezentant al statului Wisconsin (nord), în vârstă de 42 de ani, punând capăt speculaţiilor asupra identităţii potenţialului său vicepreşedinte, în cazul unei victorii în alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie.

"Acest moment este crucial în viaţa naţiunii noastre şi este absolut vital ca noi să alegem omul potrivit pentru a readuce America la prosperitate şi măreţie. Acest om se află alături de mine, numele său este Mitt Romney şi el va fi viitorul preşedinte al Statelor Unite ale Americii", a declamat Ryan în primul său discurs susţinut în portul Norfolk, cu faţa spre USS Winsconsin, o veche navă de război.

Paul Ryan a devenit unul dintre aleşii republicani cei mai influenţi în Camera Reprezentanţilor, preluând la începutul lui 2011 conducerea foarte influentei Comisii pentru Buget şi atacând unul dintre dosarele cele mai conflictuale cu democraţii, şi anume datoria uriaşă a Statelor Unite.

Sâmbătă, el nu a pierdut ocazia să denunţe politicile preşedintelui Barack Obama. "Şomajul important, veniturile în scădere şi datoria zdrobitoare constituie noua normă. Acesta este rezultatul unor politici greşite", a apreciat el.