Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Romulus Mailat va sta 29 de ani după gratii

200810-7631.jpg

Romulus Mailat va sta 29 de ani după gratii

Românul Romulus Mailat a fost condamnat la 29 de ani de închisoare pentru că a ucis-o, tâlhărit-o şi agresat-o sexual pe italianca Giovanna Reggiani. Verdictul a fost dat miercuri, 29 octombrie de Curtea cu Juri din Roma. Mailat trebuie să plătească o amendă penală de o mie de euro şi daune materiale stabilite provizoriu la 500.000 de euro. Femeia, în vârstă de 47 de ani a fost agresată in zona gării Tor de Quinto din Roma, pe 30 octombrie 2007. Trupul ei a fost abandonat într-un şanţ.

Românul Romulus Mailat a fost condamnat la 29 de ani de inchisoare pentru că a ucis-o, tâlhărit-o şi agresat-o sexual pe italianca Giovanna Reggiani. Verdictul a fost dat miercuri, 29 octombrie de Curtea cu Juri din Roma.

Mailat trebuie să plătească o amendă penală de o mie de euro şi daune materiale stabilite provizoriu la 500.000 de euro.

Femeia, în vârstă de 47 de ani a fost agresată in zona gării Tor de Quinto din Roma, pe 30 octombrie 2007. Trupul ei a fost abandonat într-un şanţ.
Procuratura italiană ceruse ca românul să fie condamnat la închisoare pe viaţă. "Această crimă a fost săvârşită de cineva", a subliniat procurorul Maria Bice Barborini.
"Dosarul prezentat are rolul pedepsirii uneia dintre nenumăratele agresiuni împotriva femeilor", spune procurorul.
"Nu se poate spune că Mailat nu a acţionat cu cruzime. A lovit-o pe Reggiani cu un baston şi i-a provocat leziuni atât de grave pentru a se asigura că nu supravieţuieşte. Acelaşi Mailat a recunoscut că i-a furat geanta", precizează procurorul Barborini. (CR - 29 October 2008;17.30h)