Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ruşanu (PNL): Viviane Reding se implică exagerat de mult, îşi depăşeşte atribuţiile în politica internă a României

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, o critică pe Viviane Reding, pentru poziţia ei faţă de situaţia din România. Comisarul european pentru Justiţie "se implică exagerat de mult, îşi depăşeşte atribuţiile", spune Ruşanu la RFI.

Comisia Europeană este în continuare "foarte preocupată" de atacurile împotriva democraţiei în România şi aşteaptă de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte", spunea miercuri comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding.

Dan Radu Ruşanu critică poziţia oficialului european: "Doamna Viviane Reding face parte din aceeaşi familie politică cu Partidul Democrat. Practic, a susţinut, fără să cunoască realităţile din România, anumite lucruri, aşa cum a fost informată de colegii din Partidul Democrat, deci colegii ei de partid. Dacă mergea la domnul Graham Watson de la PNL, vedeaţi că reacţia dânsului era cu totul alta".

Referendum

Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte PNL

AscultăDownload

Dan Radu Ruşanu consideră că "doamna Viviane Reding se implică foarte mult, exagerat de mult, îşi depăşeşte cu mult atribuţiile în politica internă a României. Doamna Viviane Reding ar trebui întâi să se documenteze asupra realităţilor din România şi să nu mai ia mot-a-mot şi să spună tot ce a afirmat doamna Monica Macovei. Am întrebat de multe ori pe domnii de la Uniunea Europeană şi pe Monica Macovei şi pe alţii din PD să ne spună un singur paragraf, un singur articol din Constituţie sau din regulamentele Camerei Deputaţilor sau Senatului, care a fost încălcat. Nici unul!".

Comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, spunea miercuri că Bruxellesul este preocupat de situaţia din România. "Suntem în continuare extrem de preocupaţi de situaţia democraţiei în România", declara ea într-o conferinţă de presă.

"Preşedintele Barroso şi-a exprimat preocuparea într-o declaraţie foarte puternică şi a prezentat 11 cerinţe", a amintit ea, precizând că "nu s-a întâmplat nimic nou de atunci".

"Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a conchis Viviane Reding.