Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia pune lacăt pe birourile USAID!

rusia-pune-lacat-birourile-usaid.png

USAID, trimisă acasă de Rusia.

Rusia pune capăt tuturor operaţiunilor Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Anunţul a venit de la Departamentul american de Stat. USAID a cheltuit 2,7 miliarde de dolari în Rusia, de la destrămarea URSS.

Statele Unite precizează într-un comunicat de presă că "au fost recent informate cu privire la decizia Guvernului rus de încetare a activităţilor USAID în Federaţia Rusă".

Departamentul de Stat, care supervizează USAID, se declară "extrem de mândru de ceea ce a făcut USAID în Rusia, în ultimele două decenii".

"Rămânem implicaţi în sprijinirea democraţiei, drepturilor omului şi a unei societăţi civile mai puternice în Rusia", mai ales prin continuarea "cooperării cu organizaţiile neguvernamentale ruse", declară purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, acuza la sfârşitul anului trecut diplomaţia americană că încurajează contestarea sa prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale.

USAID a cheltuit 2,7 miliarde de dolari în Rusia, din 1991 şi până acum, în cadrul unor proiecte diverse, precum lupta împotriva SIDA sau protecţia mediului.