Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Săftoiu: Ar fi absurd ca Paleologu să fie exclus; Preda şi Baconschi denigrează constant PDL!

saftoiu-ar-fi-absurd-paleologu-sa-exclus-preda-baconschi-denigreaza-constant-pdl.jpg

Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu

Cristian Preda şi Teodor Baconschi sunt mult mai "fioroşi" cu propriul partid, decât cu USL. O spune la RFI purtătoarea de cuvânt a PDL, Adriana Săftoiu. Ea consideră că ar fi "absurd" ca Theodor Paleologu să fie exclus din partid. Săftoiu mai afirmă că Alin Popoviciu a făcut "exces de zel" când a spus că va cere excluderea celor care atacă zilnic PDL.

Adriana Săftoiu îi ia apărarea deputatului Theodor Paleologu: "Sunt absolut de acord cu ceea ce spune Toader Paleologu, e absurd să ridici problema excluderii lui Toader Paleologu! E un deputat care e prezent în Parlament, care a participat faţă de mulţi alţi colegi din PDL la moţiunea partidului împotriva USL, în timp ce alţii au lipsit. E un deputat care are nuanţe critice în ceea ce spune, dar nu denigrează partidul. Sunt de acord cu el, e absurd, nu cred că Toader Paleologu are cum să intre pe această listă". Paleologu spunea recent la RFI că ar fi "absurd" să fie dat afară din PDL şi că membrii partidului "nu sunt iobagi pe moşia unui vătaf".

Adriana Săftoiu îi critică însă pe Cristian Preda şi Teodor Baconschi: "Acolo nu mai e vorba de critică, acolo e vorba de o constantă denigrare a partidului de cel puţin două luni. A fi critic, dar în acelaşi timp a-ţi ajuta partidul, chiar şi cu această critică în interiorul partidului, venind la şedinţe, la întâlniri e una. Nici unul dintre aceşti domni (Cristian Preda şi Teodor Baconschi-n.r.) nu vin cel puţin de două luni, nu participă la activitatea partidului. Ei participă doar la o activitate publică, de denigrare a partidului. Mesajele şi tonul lor amintesc foarte bine de mesajele USL-ului atunci când vine vorba de PDL şi chiar de limbajul folosit de Mişcarea Populară".

Săftoiu consideră că "nu îţi analizezi partidul doar citind presa, ci venind şi văzând ce mai pune la cale partidul".

 

"Nu ne punem în calea fericirii nimănui!"

 

Purtătoarea de cuvânt a PDL îi acuză pe Baconschi şi Preda că-şi critică mai mult partidul, decât pe adversarii politici: "Să fii mult mai fioros cu propriul tău partid decât cu adversarii politici, chiar să-ţi exprimi dorinţa de a face parte dintr-o altă mişcare politică, noi suntem de acord că nu te poţi pune în calea fericirii nimănui. Fiecare trebuie să-şi continue cariera aşa cum consideră de cuviinţă. Dar dacă tu-ţi construieşti o casă dărâmând casa mea, dă-mi voie să mă apăr şi eu!".

Vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, a declarat marţi că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

Adriana Săftoiu consideră că "domnul Popoviciu a avut aşa, un exces de zel cu toată acea scrisoare, nu-i nevoie să ne comportăm noi aşa public. Era suficientă declaraţia preşedintelui luni, după Colegiul Director, când a răspuns presei. Dar, mă rog, uneori, prea multă hărnicie nu e neapărat un semn de multă inteligenţă!".

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre posibilele excluderi din PDL