Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Săftoiu: Ne-am obişnuit că liderul de partid este obligatoriu şi candidatul la Preşedinţie. Minunat ar fi să ieşim din acest tip de capcană

"Nu cred că trebuie să rămânem captivii acestui model: obligatoriu cine e preşedintele partidului trebuie să fie şi candidatul la Preşedinţie", declară la RFI purtătoarea de cuvânt a PDL, Adriana Săftoiu. Ea precizează totuşi că "poate fi cel mai bun preşedintele partidului".

Adriana Săftoiu aminteşte că "PDL-ul a spus că va face alegeri interne, ceea ce, să recunoaştem, e o decizie extrem de modernă şi reformatoare pentru partidele din România, unde noi ne-am obişnuit că liderul de partid este obligatoriu şi candidatul la preşedinţie. Minunat ar fi să ieşim din acest tip de capcană. Şi eu văd lucrurile separându-se. Acele alegeri interne vor spune care e preşedintele pe care PDL-ul consideră că-l poate da, valoros şi cu şanse de câştig în campanie".

Asta înseamnă că Vasile Blaga este exclus din start? "Nu am spus asta. Am spus doar că nu cred că trebuie să rămânem captivii acestui model, obligatoriu cine e preşedintele partidului trebuie să fie şi candidatul la Preşedinţie. Poate fi cel mai bun preşedintele partidului. Dar chiar dacă mi-a părut rău la vremea respectivă, domnul Tăriceanu a avansat această idee la PNL, PNL-ul care e un partid democratic, nu-i aşa, l-a refuzat, propunerea domnului Blaga mi se pare binevenită", a răspuns Săftoiu.

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre candidatul PDL la Preşedinţie