Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Săftoiu: PNL ar fi câştigat mult mai mult, dacă nu s-ar fi aliat cu PSD

saftoiu-pnl-ar-fi-castigat-mult-mai-mult-nu-s-ar-fi-aliat-psd.jpg

Va obţine USL 50+1 la alegerile parlamentare din 2012?

Toate partidele aflate pe scena politică vor fi puse în situaţia să negocieze, după alegerile parlamentare din acest an, spune la RFI fostul deputat PNL, Adriana Săftoiu. Ea se îndoieşte că USL va obţine 50+1 la urne şi spune că PNL "ar fi câştigat mult mai mult, dacă ar fi rămas singur".

Adriana Săftoiu crede că nici o formaţiune nu va obţine 50+1 la alegeri. "Sunt destul de sceptică în ceea ce priveşte cifra aceea de 50 plus 1, care asigură, garantează o guvernare în favoarea cuiva. Mi-e teamă că toate partidele aflate pe scena politică vor fi puse în situaţia să negocieze. Cu un Traian Băsescu preşedinte, care ne place sau nu ne place, are un rol în desemnarea premierului şi formarea viitorului Guvern, cred că PDL va negocia, va rămâne în această guvernare, în condiţiile în care USL-ul nu face 50 plus 1 şi cred că va fi din ce în ce mai greu ca cineva să facă 50 plus 1 şi atunci va avea de negociat cu cineva. Că va fi PSD, că va fi PNL, rămâne de văzut", declară fostul deputat PNL.

Adriana Săftoiu consideră că PNL ar fi avut mai mult de câştigat, dacă nu s-ar fi aliat cu PSD: "Din punctul meu de vedere, cred că PNL ar fi câştigat mult mai mult dacă ar fi rămas singur, ar fi căutat să coopteze electoratul de dreapta, cel care e total nemulţumit de PDL, dar nu garantează votarea unei coaliţii PDL-PSD".

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre alegerile parlamentare