Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sănătatea va suferi şi în 2011

palatul-victoria.jpg

Palatul Victoria

Aproape toate ministerele vor avea un buget mult redus anul viitor, în comparaţie cu 2010. Din cele 16 ministere, 12 vor avea un buget mai mic pe 2011. Unele bugete sunt cu până la o treime mai mici. Ministerul Sănătăţii se află în topul instituţiilor cu buget redus.

Sănătatea va avea anul viitor cu 37,9 procente mai puţin ca în acest an. Nici Ministerul Comunicaţiilor sau cel al Afacerilor Externe nu au fost creditate cu mai mult, având un buget mai mic cu 34,5%, respectiv 34,4%, comparativ cu anul trecut.

Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului nu primesc prea mulţi bani în plus, dar nici nu au un buget mai mic decât anul trecut. Proiectul legii bugetului de stat prevede o creştere cu 0,3%, respectiv 0,6% pentru 2011, în cazul lor.

Există însă două ministere, care primesc măriri importante de buget. Ministerul Muncii va avea un buget mai mare cu 15,7% procente, iar cel al Agriculturii va fi mai mare cu 14,2%.

Bugetul pe 2011 se bazează pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal, cu asistenţa socială, cu bunuri şi servicii, iar cheltuielile pentru investiţii cresc la aproape 34 miliarde de lei.