Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sârbu: Până la alegeri, revenim la ceea ce am fost, adică peste 60%

sarbu-alegeri-revenim-ceea-ce-am-fost-adica-60.jpg

Ilie Sârbu crede că USL va reveni la peste 60% până la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Ilie Sârbu priveşte "cu rezervă" sondajul IMAS, publicat de Adevărul, din care reiese că USL a scăzut cu aproape zece procente faţă de perioada dinaintea suspendării preşedintelui Traian Băsescu. Totuşi, liderul senatorilor PSD admite la RFI că "există în electorat o stare de dezamăgire". El speră ca până pe 9 decembrie, USL să revină la peste 60%.

USL este cotat la 57,1% în luna august, în sondajul IMAS, realizat în perioada 9-14 august. Ilie Sârbu e rezervat: "Întotdeauna am privit cu rezervă sondajele şi dacă ne uităm acum pe cele recente, diferă foarte mult de la unele la altele. Dar până la urmă, electoratul va decide".

Totuşi, Ilie Sârbu recunoaşte că electoratul e dezamăgit. "E un semnal, sigur, că există în electorat o stare de dezamăgire pentru că nu s-a întâmplat ceea ce cu toţii am dorit, dar trebuie să fim raţionali, noi am făcut tot ceea ce am putut, am adus până la urmă la insistenţele electoratului, a celor din pieţele din ţară, ale celor care ne întâlneau în toate judeţele când ne deplasam, l-am adus pe domnul Băsescu în situaţia în care l-am adus, dar mai mult noi n-am putut să facem, n-a depins numai de noi. Până la urmă, dacă numărul celor care au ieşit la vot era cu şapte sute de mii mai mare, se îndeplinea ceea ce şi-ar fi dorit şi dorim cu toţii, dar n-a fost să fie!", spune liderul senatorilor PSD.

Ilie Sârbu afirmă că "e posibil să fie o diferenţă şi din acest motiv, pe care îl înţelegem. Trebuie până în 9 decembrie să facem tot ceea ce depinde de noi ca să clarificăm acest aspect".

Întrebat dacă se aşteaptă ca trendul descrescător al USL să continue până la alegerile din 9 decembrie, Ilie Sârbu a răspuns: "Nu, nu, exclus! Revenim la ceea ce am fost, peste 60%. Şi aşa unele sondaje ne arată cu 62%, cu 64%".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre sondaje