Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sârbu, despre discursul preşedintelui: A venit primăvara şi Traian Băsescu iese la aer!

sarbu-discursul-presedintelui-venit-primavara-traian-basescu-iese-aer.jpg

Ilie Sârbu: Nu cred că preşedintele Băsescu mai are să ne comunice ceva.

Parlamentarii USL ar trebui să boicoteze mesajul pe care vrea preşedintele Traian Băsescu să-l transmită Legislativului. Iată ce spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El consideră că şeful statului face un "joc periodic", dar că în realitate nu mai are nimic de comunicat.

Ilie Sârbu crede că preşedintele Traian Băsescu "încearcă să iasă la aer". "Personal, nu cred că preşedintele Băsescu mai are să ne comunice ceva, nici nouă şi nici naţiunii române. Sigur, e un joc pe care-l face periodic, acum a fost o perioadă în care a stat ascuns, a tăcut mai mult şi sigur că venind primăvara, domnul Băsescu încearcă să iasă la aer, nimic mai mult!", spune parlamentarul.

Mesaj preşedinte

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD

AscultăDownload

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, nu are "speranţe mari" de la mesajul pe care-l va transmite Traian Băsescu Parlamentului: "În privinţa aşteptărilor, nu avem speranţe mari. Cred că va veni cu un joc pe care dânsul îl consideră foarte important, să ne explice cum ieşim din criză, să ne explice cum s-a semnat tratatul (fiscal), cât e de benefic pentru ţară şi alte lucruri de genul acesta. Nu mă aştept la mari decizii pe care ar vrea să le comunice şi sigur, să le ia de comun acord cu Parlamentul, cu reprezentanţii celor care ne-au trimis în Parlament".

Întrebat dacă parlamentarii USL ar trebui să boicoteze discursul preşedintelui Traian Băsescu, Ilie Sârbu a răspuns: "Punctul meu de vedere e că nu ar trebui să ne prezentăm, pentru că nu aşteptăm nimic, dar decizia nu-mi aparţine, astăzi va fi o decizie a Uniunii Social Liberale".

Preşedintele Traian Băsescu a trimis săptămâna trecută o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informează că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, pe data de 7 martie.