Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârbu despre Roşca Stănescu: Situaţia degenerează. PNL trebuie să ia o decizie, poate chiar de excludere!

PSD nu mai are nici un fel de dispoziţie de a trece cu vederea ieşirile senatorului liberal, Sorin Roşca Stănescu. O spune răspicat la RFI liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu. El declară că lucrurile degenerează şi că PNL trebuie să ia o decizie, care poate merge până la excludere.

Ilie Sârbu aminteşte că în urmă cu câteva luni, "s-a luat o decizie la nivelul USL-ului, că dacă unul dintre membrii noştri devine critic la adresa Uniunii, dacă creează prejudicii de imagine, automat va fi exclus. Nimeni nu s-a agăţat foarte tare de ea, ca la orice declaraţie, la orice ieşire publică, să avem o reacţie, dar acum lucrurile degenerează, adică zi de zi se creează o situaţie de conflict din partea aceluiaşi om, o dată pe legi, o dată pe comisii. O dată îşi dă demisia din comisie, după ce-şi dă seama că a creat comisia, că ea poate să lucreze, după aia spune "nu mai vrem să lucrăm, plecăm, n-avem nevoie de poziţia domnului Bârsan, nici de poziţia comisiei juridice, ne dăm demisia şi plecăm". Deci se întrevede, aş putea spune chiar că se vede cu ochiul liber că cineva creează mereu-mereu conflicte la adresa premierului, la adresa noastră, a liderului de grup, a tuturor, a partidului în ansamblu, a PSD-ului, care e acuzat mereu, aţi văzut, că are caii la căruţă, că de-acuma face, îi dă sfaturi şi lui Crin Antonescu ce ar trebui să facă".

 

Roşca Stănescu are "obsesia serviciilor"

 

Liderul senatorilor social-democraţi spune că "PSD-ul nu mai are nici un fel de dispoziţie de a trece cu vederea" astfel de ieşiri: "Pe zona serviciilor, dânsul de când a venit în Parlament are această obsesie a serviciilor, să facă ordine în servicii, dânsul care a fost un informator, ştiţi bine, declarat, a recunoscut lucrul ăsta. Cred că pe zona asta ar trebui să aibă un volum mai redus atunci când se pronunţă, dar sigur, aici e problema PNL-ului, pe care trebuie să şi-o rezolve, iar PSD-ul nu mai are nici un fel de dispoziţie de a trece cu vederea ieşiri de genul ăsta!".

Ilie Sârbu precizează că "discuţia a fost clară, deschisă ieri (miercuri-n.r.) în USL. Domnul Crin Antonescu are astăzi o şedinţă cu unii colegi din ţară şi vor trebui să ia o decizie, care le aparţine, nu ne aparţine nouă".

 

Poziţia PNL în cazul Roşca Stănescu

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri la finalul şedinţei USL că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.

Premierul Victor Ponta a spus miercuri că în cadrul Uniunii există "o problemă serioasă" care îl priveşte pe senatorul PNL. Senatorii liberali care au demisionat din comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Sorin Roşca Stănescu