Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sârbu: Vremea rea poate pune probleme de alegeri, dar nu cred că alegătorii vor sta în case

Vremea proastă ar putea pune probleme în unele zone, de alegeri, dar zăpada sau frigul nu-i va ţine pe alegători în casă. Estimarea este făcută la RFI de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Meteorologii au anunţat că iarna se va instala în week-end-ul în care au loc alegerile parlamentare.

Ilie Sârbu recunoaşte că vremea rea ar putea reduce prezenţa la urne, dar este optimist că alegătorii vor veni la vot, pentru "a scăpa de Băsescu şi camarila lui". "Atunci când electoratul e decis... aţi văzut ce caniculă era în iulie şi totuşi au ieşit peste opt milioane de oameni la vot. Sigur, poate fi o problemă în unele zone, dacă sunt proaste condiţiile, dar cred că la ora actuală voinţa electoratului de a scăpa de Băsescu, de camarila lui, de tot ceea ce a reprezentat şi reprezintă el e mult mai puternică şi nu-i împiedică", spune senatorul PSD.

Alegeri parlamentare

Ilie Sârbu, senator PSD

AscultăDownload

Sârbu crede aşadar că vremea proastă nu va fi un obstacol major: "Eu cred că nu. Poate să diminueze, eu ştiu, ceva din numărul de participare, dar nu e esenţial. Aşa cum văd eu oamenii că sunt determinaţi, nu cred că zăpada sau frigul îi va ţine în casă".

Ce zic meteorologii?

Iarna va avea o încercare "serioasă" de a se instala în România în intervalul 8-10 decembrie, a declarat luni directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu. El a precizat că în această perioadă va ploua în sud-est, iar în restul ţării va ninge.

Şeful ANM a anunţat că prima încercare de instalare a iernii va fi pe 5 decembrie, când începând din Mehedinţi, Caraş până în nordul Moldovei, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali, se vor înregistra precipitaţii sub formă de zăpadă, iar în partea de sud-est, sub formă de ploaie.