Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandal cu droguri si oficiali in Republica Moldova

200804-3835.jpg

Scandal cu droguri si oficiali in Republica Moldova

Trei înalţi responsabili din Ministerul de Interne de la Chişinău au fost arestaţi sub acuzaţia trafic de droguri. Asta dupa ce saptamana trecuta politia din Republica Moldova a anuntat cea mai mare captura de droguri din istoria tarii, in valoare de 10 milioane de euro. Numele ministrului de Interne, Gheorghe Papuc, a fost si el vehiculat in acest scandal.

Cei trei angajaţi de rang înalt ai Ministerului de Interne de la Chişinău sunt bănuiţi că ar fi facilitat tranzitul a 200 de kilograme de heroină prin Republica Moldova. Este vorba de cea mai mare captură de droguri de până acum. Numele responsabililor de la MAI nu au fost făcute publice. Informaţiile potrivit cărora ministrul demisionar de Interne, Gheorghe Papuc, ar fi implicat si el în cazul heroina, aşa cum a scris presa de la Bucureşti şi Moscova, nu se confirmă la Chişinău.

Preşedintelui Comisiei parlamentare pentru securitatea statului şi ordine publica, Iurie Stoicov, a declarat presei că ministrul Papuc nu se află sub arest şi nici nu este bănuit în cazul heroina.

Luni în Parlament, deputaţii au rugat-o şi pe Zinaida Greceanîî, noul prim-ministru al Republicii Moldova, să comenteze articolele din presă pe această temă. Iată ce le-a răspuns legislatorilor premierul(audio)

Angajaţii serviciului de presă al Ministerului de Interne au declarat acum câteva ore la RFI că ministrul demisionar Gheorghe Papuc, se află astăzi la serviciu.

Chişinău, Ilona Spătaru

(01/04/2008;13.00h)