Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Schimbarea premierului "nu este o opţiune" pentru PDL

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Partidul Democrat Liberal nu-şi propune să schimbe premierul. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ea precizează că nu este de acord cu eventuala înlocuire a lui Emil Boc din fruntea Guvernului.

Roberta Anastase îl vrea pe Emil Boc mai departe în fruntea Guvernului. "Nu sunt de acord cu schimbarea lui Emil Boc. Ceea ce va face omul politic Emil Boc este decizia dumnealui", spune preşedintele Camerei Deputaţilor, aluzie la o eventuală demisie a prim-ministrului.

Schimbarea premierului

Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor

AscultăDownload

Anastase declară că înlocuirea lui Emil Boc nu poate fi o opţiune pentru PDL: "Schimbarea premierului nu cred că poate fi o opţiune de luat în discuţie de către Partidul Democrat Liberal. Evident, gestul unui om politic, dacă îl va face acest gest este opţiunea lui, dar nu cred că partidul îşi pune problema să schimbe premierul".

Problema schimbării premierului ar putea fi repusă pe tapet în preajma Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat Liberal. Presa centrală a relatat în numeroase rânduri că preşedintele Traian Băsescu ar vrea ca premierul Emil Boc să-şi dea demisia din fruntea Guvernului înainte de alegerile interne.

În partid există două curente: unul care vrea ca Emil Boc să fie înlocuit din funcţia de prim-ministru, altul care optează pentru menţinerea sa în funcţia de premier.