Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sebastian Lăzăroiu: Boc ar trebui păstrat în fruntea PDL, iar Udrea în Guvern

sebastian-lazaroiu-boc-ar-trebui-pastrat-fruntea-pdl-udrea-guvern.jpg

Ce soartă va avea Emil Boc, după demisia din fruntea Guvernului?

PDL-ul nu devine mai credibil prin simpla schimbare a Guvernului, spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El declară că premierul demisionar Emil Boc "ar trebui să rămână o valoare pentru PDL şi ar trebui păstrat chiar în fruntea partidului". Lăzăroiu mai afirmă că "nu ar fi motive ca Elena Udrea să nu se afle în noul Cabinet", ce va fi format de premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu.

Sebastian Lăzăroiu crede că simpla schimbare a Guvernului nu va face PDL-ul mai credibil. "Nu e obligatoriu. PDL-ul nu devine mai credibil prin simpla schimbare a Guvernului. PDL-ul devine credibil în condiţiile în care susţine actualul Cabinet în continuarea reformelor. Dacă PDL-ul sau lideri ai PDL se gândesc să îngheţe anul acesta reformele, pentru că e an electoral, nu-i ajută cu nimic schimbarea Cabinetului. Cu absolut nimic", spune fostul consilier prezidenţial şi fost ministru al Muncii.

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, "Emil Boc rămâne dincolo de orice un politician de excepţie în România". El crede că premierul demisionar "va fi consacrat după, chiar şi demisia asta arată că el nu a fost un politician ca toţi ceilalţi, a fost un om de stat, pentru că n-ar fi făcut oricine gestul pe care l-a făcut Emil Boc". Fostul consilier prezidenţial spune că Boc "ar trebui să rămână o valoare pentru PDL şi ar trebui păstrat chiar în fruntea partidului".

 

Lăzăroiu: Udrea trebuie păstrată în Guvern

 

Sebastian Lăzăroiu crede pe de altă parte că nu sunt motive ca ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, să nu fie păstrată în viitorul Guvern. "Când intervin schimbări, în general, unii vin şi încearcă să-şi rezolve răfuieli mai vechi. Apar frustrări mai vechi, răfuieli care se actualizează şi din cauza asta mulţi au găsit o ocazie bună să plătească nişte poliţe. Cred că sunt mai puţin importante răfuielile astea, că iese Frunzăverde, care are el un dinte împotriva Elenei Udrea şi-i cere să se retragă şi aşa mai departe. Lucrurile astea se pot tranşa în interior", apreciază fostul ministru al Muncii.

Lăzăroiu susţine că nu i se pot reproşa prea multe Elenei Udrea: "Dacă ne uităm pe activitatea doamnei Udrea ca ministru, n-avem multe lucruri să-i reproşăm. Nu există ministru perfect, evident! A avut nişte bani acolo, destinaţi dezvoltării, turismului şi banii ăştia au mişcat în perioada asta dificilă lucrurile în România şi au creat locuri de muncă. A, că a mai avut şi scăpări, asta se întâmplă! Din punctul meu de vedere, n-ar fi motive să nu se afle în noul Cabinet".

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre schimbarea premierului