Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sebastian Lăzăroiu, nominalizat ca ministru al Muncii

sebastian-lazaroiu-nominalizat-ministru-al-muncii.jpg

Guvernul îl propune pe Sebastian Lăzăroiu pentru postul de ministru al Muncii.

Sebastian Lăzăroiu a fost nominalizat de premierul Emil Boc pentru postul de ministru al Muncii. Fostul consilier prezidenţial ar urma să-l înlocuiască pe Ioan Botiş, care şi-a dat demisia acum câteva săptămâni. Interimatul a fost asigurat de şeful Guvernului.

Sebastian Lăzăroiu este unul dintre cei mai cunoscuţi sociologi din România. El a fost directorul institutului de sondare a opiniei publice CURS.

În 2007, a devenit consilierul preşedintelui Traian Băsescu la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al Administraţiei Prezidenţiale, postură din care a avut numeroase ieşiri la rampă, gustate de presă, dar criticate de reprezentanţii Opoziţiei.

Sebastian Lăzăroiu şi-a dat demisia pe 1 mai din funcţia de consilier prezidenţial. Gestul său a venit la scurt timp după ce a făcut unele declaraţii despre UDMR, pe care liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România le-au taxat imediat. Lăzăroiu spunea atunci că UDMR este o formaţiune "tolerată", un "partener comod de guvernare". Sociologul a declarat că demisia sa nu are o legătură directă cu afirmaţiile despre UDMR, precizând doar că vrea să se dedice analizelor politice.

Sebastian Lăzăroiu a fost practic nominalizat ca ministru al Muncii, la două săptămâni după ce susţinea că raţiunea ar trebui să îl îndemne pe premierul Emil Boc să lase locul unui tehnocrat la Guvern.

Lăzăroiu s-a remarcat de asemenea prin postările pe blog, în care descria posibile scenarii electorale cu personaje de basm: Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Fetiţa cu chibrituri sau Moş Crăciun.