Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sedinta restransa de Guvern despre romanii din Italia

Premierul Tariceanu a discutat luni, 12 mai cu ministrul de Interne, cel al Justitiei, ministrul Muncii, seful Departamentului pentru Afaceri Europene si un reprezentant al Ministerului de Externe, despre romanii aflati in Italia.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat luni, 12 mai cu ministrul de Interne, cel al Justitiei, ministrul Muncii, seful Departamentului pentru Afaceri Europene si un reprezentant al Ministerului de Externe, despre romanii aflati in Italia.

Discutia vine in contextul in care noul Guvern italian condus de Silvio Berlusconi se pregateste sa ia masuri impotriva imigrantilor care comit infractiuni in peninsula.

Ministrul Apararii Teodor Melescanu (audio), vicepresedinte al PNL spune ca s-ar impune o colaborare stransa cu Executivul de la Roma, pentru ca romanii sa nu devina victimele eventualei xenofobii a italienilor.

"Mesajul pe care îl vom transmite este că dorim ca prin cooperare cu autorităţile italiene să nu permitem ca românii care muncesc cinstit în Italia să fie afectaţi sau să se creeze sentimente antiromâneşti, xenofobe, în Italia. Considerăm că există un interes real pentru ca relaţiile bilaterale între România şi Italia, care sunt foarte bune, să fie ferite de consecinţele negative ale unor măsuri care pot avea un impact dăunător asupra raporturilor româno - italiene", afirma Teodor Meleşcanu.

Italienii se asteapta ca noul Guvern Berlusconi sa actioneze cu "fermitate" in dosarul imigratiei, nu cu "rasism si xenofobie". Iata ce spune si ministrul italian de Externe Franco Frattini. (CR - 5/12/2008;15h)