Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sever Voinescu: MRU nu este Mesia în politică. Ungureanu şi PDL vor colabora însă foarte strâns

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Mihai Răzvan Ungureanu nu este automat salvarea PDL, spune într-un interviu la RFI deputatul Sever Voinescu, purtător de cuvânt al partidului, înaintea demisiei în bloc a conducerii formaţiunii. Voinescu precizează că el însuşi este unul dintre fondatorii Iniţiativei de Centru Dreapta. El se arată "ferm convins" că PDL va colabora "foarte apropiat" cu MRU.

Sever Voinescu declară că demisia în bloc a conducerii PDL "este o asumare firească a unei răspunderi politice legate de rezultatul alegerilor locale. Era firesc ca leadership-ul partidului să-şi asume şi să-şi depună mandatul. Este o practică uzuală, normală în ţările democratice la care ne uităm adesea ca la un model. Pe de altă parte, s-a simţit nevoia relansării partidului, mesajului nostru politic. Au existat foarte mulţi oameni în interiorul BPN care luptându-se în toată această perioadă extrem de grea pentru a face PDL apt să-şi îndeplinească misiunea politică de a guverna, s-au erodat. Cele mai multe dintre ele sunt persoane care au obosit pentru o perioadă şi e bine să se odihnească. E un moment în care noutatea va trebui să se facă resimţită, idei noi, oameni noi, atitudini noi".

 

Voinescu: MRU nu e automat salvarea PDL

 

Întrebat dacă şi l-ar dori pe Mihai Răzvan Ungureanu ca preşedinte al PDL, Sever Voinescu a răspuns: "Văd şi eu de aseară această agitaţiune în jurul numelui lui Mihai Răzvan Ungureanu. Mihai Răzvan Ungureanu nu e un fel de Mesia politic! De fapt, nici nu există Mesia în politică. Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu are toate datele să fie un lider de dreapta bun, credibil, cu viziune, strânge în jurul domniei sale multă încredere şi multă speranţă şi cred că ar fi foarte bine dacă PDL într-o formă sau alta şi-ar conjuga eforturile politice împreună cu cele ale lui Răzvan Ungureanu".

MRU nu este salvarea PDL, crede Sever Voinescu. "Vreau să le spun tuturor celor care se uită către Răzvan ca şi cum ar fi automat salvarea PDL, că lucrurile nu stau deloc aşa şi că PDL poate creşte din nou prin propriul său efort. Eu cred că dreapta românească în acest moment se refondează şi cred că vom vedea foarte curând, la alegerile din noiembrie rezultatul acestei schimbări de paradigmă, dacă vreţi", explică deputatul PDL.

 

Voinescu, unul dintre fondatorii platformei de dreapta, alături de MRU

 

Sever Voinescu precizează că "Mihai Răzvan Ungureanu a pregătit o platformă, care din punct de vedere juridic este un ONG. El vrea să strângă acolo mai multe energii din spectrul de dreapta, care sunt răspândite fie în diferite partide politice, fie în afara partidelor politice. Eu însumi sunt unul din membrii fondatori ai Iniţiativei de Centru Dreapta. Dar repet, este un ONG. Colaborarea cu un partid politic şi decizia de a intra în politică, de a face politică este un pas ulterior cumva. Deci ar trebui să nu ne grăbim în a uni neapărat lucruri care sunt poate de neunit. Să fim calmi, să vorbim între noi, să vorbim evident şi cu Mihai Răzvan Ungureanu tot timpul, să vedem el ce intenţii are, să vedem în ce măsură intenţiile lui se pliază pe direcţia partidului şi până la urmă evident că vom găsi formule comune".

Sever Voinescu e "ferm convins" că PDL şi MRU vor colabora "foarte strâns". "Eu sunt ferm convins că PDL va colabora foarte apropiat într-un fel sau altul cu Mihai Răzvan Ungureanu. Acum, dvs. mă întrebaţi dacă va fi preşedinte, dacă se vor uni, dacă va intra PDL-ul în Iniţiativă sau Iniţiativa se va încorpora în PDL... astea-s detalii. E limpede însă că Mihai Răzvan Ungureanu şi PDL vor colabora foarte strâns într-o formulă oarecare, în beneficiul dreptei româneşti", conchide parlamentarul democrat-liberal.

 
Sever Voinescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre demisia conducerii PDL şi rolul lui MRU în politică