Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sever Voinescu: Pentru Ponta, scaunul de premier e ca pluta pentru un naufragiat în mijlocul Oceanului!

Traian Băsescu şi USL sunt "condamnaţi la coabitare". Singurul lucru "care-l mai ţine în viaţă" pe Victor Ponta este scaunul de premier. USL nu are "absolut nici un motiv să se rupă", iar unii democrat-liberali gândesc în termeni de "wishful thinking". Declaraţiile au fost făcute la RFI de vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu.

În privinţa coabitării între preşedintele Traian Băsescu şi USL, Sever Voinescu spune că "părţile sunt cumva condamnate şi legal şi politic la coabitare. Lucrul ăsta se va întâmpla şi eu sunt convins că chiar dacă această coabitare va fi tensionată, chiar dacă mulţi vor fi nervoşi de o parte şi de alta, lucrurile vor merge înainte în această formulă, pentru că pe de o parte, acţiunea de demitere a preşedintelui s-a lovit de un refuz popular şi spun asta pentru că cei mai mulţi români nu au ieşit la urne, să dea sprijinul lor acţiunii USL. Pe de altă parte, nu-l văd nici pe Ponta plecând de la Guvern, el se ţine de scaunul de prim-ministru, pentru că paradoxal pentru scaunul de prim-ministru, e ca pluta pentru un naufragiat în mijlocul Oceanului! Asta-l salvează, asta-l mai ţine în viaţă! Deci nu-l văd plecând de acolo. Prin urmare, lucrurile trebuie să meargă în continuare aşa".

Întrebat cum priveşte tensiunile din interiorul USL, Sever Voinescu a răspuns: "Eu sunt sceptic cu privire la tensiunile astea. Presa este mereu dornică să titreze cu vocabule precum "tensiuni", "critici dure", "ruptură" etc., astea-s lucruri care plac presei. Nu orice vorbe care se aruncă într-un conclav de partid sunt tensiuni şi critici dure".

Sever Voinescu declară că USL nu are "absolut nici un motiv să se rupă". "Sunt foarte mulţi colegi de-ai mei care gândesc în termeni de wishful thinking, adică gândesc în termeni că se întâmplă ceea ce noi dorim să se întâmple. Foarte mulţi colegi de-ai mei îşi doresc ca USL-ul să se rupă şi orice adiere de vânt bate dinspre ferestrele deschise din când în când ale USL-ului e interpretat imediat de către adversarii USL-ului drept o probă de probleme mari acolo. Nu, eu nu cred că sunt probleme mari în USL! Eu cred că USL-ul va merge viguros înainte, la alegerile parlamentare cel puţin. N-au absolut nici un motiv să se rupă, absolut nici un motiv şi nu o vor face! Prin urmare, USL-ul va merge în continuare împreună", estimează deputatul PDL.

 
Sever Voinescu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre coabitare