Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sever Voinescu: Stilul lui Blaga e propriu unui partid mic

pdl-echipa-conducere.jpg

Convenţia Naţională a PDL are loc pe 14 şi 15 mai.

Deputatul PDL, Sever Voinescu, explică la RFI de ce vrea să fie vicepreşedinte în echipa lui Emil Boc. Parlamentarul spune că vrea să fie "alături de partid la greu". Voinescu mai crede că "Emil Boc are prima şansă" şi că stilul de conducere al lui Vasile Blaga e propriu mai degrabă unui "partid mic".

Sever Voinescu spune că vrea să fie vicepreşedinte al PDL, pentru a fi lângă partid "la greu". "Mă simt foarte ataşat de acest partid, sunt extrem de interesat de destinul lui în viitor şi cred că am datele politice necesare pentru a contribui la un efort de echipă, un efort care va fi foarte-foarte consistent (…) Partidul este realmente la greu în acest moment şi vreau să fiu alături de partidul meu la greu", declară deputatul democrat-liberal.

Voinescu crede că Emil Boc va câştiga alegerile din PDL, dar precizează că dacă va câştiga Vasile Blaga sau Theodor Paleologu, candidatura sa la postul de vicepreşedinte "rămâne pe masă". "Nu cred foarte tare în posibilitatea ca domnul Blaga să câştige aceste alegeri, eu unul cred că domnul Boc va câştiga alegerile din PDL. Dacă câştigă domnul Blaga sau domnul Paleologu, candidatura mea rămâne pe masă. În principiu, eu pot colabora cu oricine", afirmă parlamentarul.

Sever Voinescu apreciază că "domnul Boc are prima şansă". "Emil Boc mi se pare că este opţiunea corectă. El garantează conservarea unui tip de parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu, un parteneriat esenţial pentru PDL. Nu-mi pot imagina evoluţia viitoare a PDL în afara acestui parteneriat", spune deputatul.

Voinescu declară că Emil Boc este "mai pregătit să conducă un partid mare, pentru că e o mare diferenţă între a conduce un partid de 7% şi unul de 35-40%. Dacă stilul de leadership al domnului Blaga e mai degrabă propriu unui partid mic şi viguros, stilul de conducere al domnului Boc mi se pare mai propriu unui partid mare, în care coexistă foarte multe opinii, diverse adesea, un partid legat de realitate şi de societate".

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 14 şi 15 mai. Cei trei candidaţi la preşedinţia partidului sunt Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.

 
Sever Voinescu, intervievat de Cosmin Ruscior