Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Silvio Berlusconi își recunoaște înfrângerea la referendumul din Italia

silvio-berlusconi-recunoaste-infrangerea-referendumul-italia.jpg

Premierul italian, Silvio Berlusconi, învins la referendum (Foto: Reuters/Alessia Pierdomenico)

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a acceptat respingerea planurilor sale nucleare și a altor proiecte, în urma referendumului organizat pe trei teme, printre care imunitatea sa judiciară. El spune că italienii și-au exprimat părerea ”clar”, iar Guvernul și Parlamentul trebuie acum să răspundă ”din plin”.

Silvio Berlusconi ar fi vrut să repornească centralele nucleare închise în anii 80, dar măsura a fost respinsă de populație la referendum.

Alegătorii au respins de asemenea privatizarea serviciilor de apă și imunitatea oferită miniștrilor, care erau feriți astfel de sala de judecată.

Asta însemnă că premierul însuși, rămas fără imunitate va fi judecat pentru acuzațiile care i se aduc în diverse dosare, inclusiv în dosarul Ruby, în care este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră originară din Maroc.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, şi-a recunoscut înfrângerea în cazul "tuturor temelor" de la referendumul organizat duminică şi luni.

Berlusconi spune că participarea mare la referendum, cu o rată de 57% "demonstrează o voinţă de participare a cetăţenilor la deciziile privind viitorul, care nu poate fi ignorată".