Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Situatie instabila in Ciad

Mai multe birouri ale Natiunilor Unite au fost jefuite, iar altele incendiate in timpul luptelor din capitala Ciadului, N'Djamena, anunta o purtatoare de cuvant a ONU, la Geneva.

Mai multe birouri ale Naţiunilor Unite au fost jefuite, iar altele incendiate în timpul luptelor din capitala Ciadului, N'Djamena, anunta o purtătoare de cuvânt a ONU, la Geneva.

Oficialul nu s-a putut pronunţa în privinţa identităţii agresorilor, dar a precizat ca mai multe maşini au fost distruse sau furate.

Naţiunile Unite au evacuat deja in ultimele zile în jur de 120 de funcţionari care lucrau la Ciad.

Diferitele instituţii ale Naţiunilor Unite, cum ar fi Programul Alimentar Mondial sau Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi ajută peste o jumătate de milion de persoane în Ciad, dintre care 285 de mii de refugiaţi care provin din Darfur sau Republica Centrafricană.

Ciadul este scena unor tensiuni apropiate de un razboi civil, rebelii atacand fortele guvernamantale, care au ripostat la randul lor dur, inclusiv prin incursiuni aeriene. In aceasta tara sunt prezente trupe franceze, iar in curand ar urma sa intre in functiune o misiune militara a Uniunii Europene, de stablizare a tarii, la care va participa si Romania cu 120 de militari. (CR - 2/5/2008;19h)