Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stolojan, despre suspendarea lui Traian Băsescu: Ţara arde şi baba se piaptănă!

stolojan-suspendarea-lui-traian-basescu-tara-arde-baba-se-piaptana.jpg

Va fi Traian Băsescu suspendat? Theodor Stolojan spune că instabilitatea politică va avea efecte economice.

Dacă România intră în instabilitate politică, ar creşte costurile finanţării, declară la RFI europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. El face afirmaţia în contextul în care Uniunea Social Liberală a anunţat luni că declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Theodor Stolojan avertizează că dacă România intră în instabilitate politică prin suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, acest lucru ar avea consecinţe economice.

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Theodor Stolojan, europarlamentar PDL

AscultăDownload

"Există zicala românească "Ţara arde şi baba se piaptănă!". Pieţele urmăresc cu atenţie şi evaluează destul de bine ceea ce se întâmplă. Intrarea în instabilitate politică a României, care nu văd cum se poate produce în prezent, să nu uităm că mai avem nici un an de zile până la alegerile parlamentare, deci nu văd cum România poate să intre în instabilitate politică. Dar dacă ar intra, evident, costurile finanţării şi refinanţării, care sunt mai mari pentru România la ora actuală ar creşte şi mai mult", declară europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan.

USL a anunţat luni, prin vocea liderilor Crin Antonescu (PNL) şi Victor Ponta (PSD) că declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Matematica parlamentară arată însă că şansele teoretice ca demersul să reuşească sunt ca şi inexistente. USL mai are nevoie de 17 voturi în Parlament, pentru a-l suspenda pe şeful statului.