Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stolojan: Vor fi plecări din PDL, dar Udrea nu va demisiona; trebuie să-şi recunoască însă înfrângerea

Elena Udrea trebuie să recunoască: a pierdut într-o competiţie corectă. O spune într-un interviu la RFI europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. El se aşteaptă la unele plecări individuale din partid, dar crede că formaţiunea nu se va rupe.

În opinia lui Theodor Stolojan, "contestaţiile făcute de doamna Udrea şi susţinătorii dânsei au fost soluţionate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi practic, noi am pus capăt acestei activităţi. Dânsa trebuie să recunoască: a pierdut într-o competiţie corectă! Toate obiecţiile ridicate au fost clarificate de către comisia de organizare a alegerilor".

Europarlamentarul consideră că "e cazul să înceteze şi dânşii, pentru că declaraţiile făcute că vom depune contestaţie după contestaţie, până când vom face nu ştiu ce negocieri sau ne vom lămuri ce vrem să facem, să rămânem în PDL sau să plecăm fac rău acestui partid".

 

Plecări, dar nu rupere

 

Theodor Stolojan se aşteaptă la unele plecări din partid: "E posibil să avem unele plecări individuale, dar eu nu cred niciodată că de exemplu domnul preşedinte Emil Boc va părăsi acest partid. Dânsul a fost preşedintele partidului. Când a fost în competiţie cu domnul Blaga, eu l-am susţinut pe domnul Boc, exact din aceleaşi motive pentru care l-am susţinut şi pe domnul Blaga în această competiţie cu doamna Udrea. Deci nu cred că partidul se va rupe, vor fi, poate, unele plecări individuale, dar sper ca şi cei care încă au acest gând să înţeleagă că Partidul Democrat Liberal are viitor şi că e timpul să oprim această agitaţie mediatică ce nu mai are substanţă".

Întrebat dacă se aşteaptă ca Elena Udrea să plece din PDL, Stolojan a răspuns: "N-aş crede, n-aş crede. Dânsa ştie foarte bine, e deja un politician cu o experienţă, a condus organizaţia municipiului Bucureşti, a fost vicepreşedintă a Partidului Democrat Liberal, deci ştie foarte bine ce înseamnă Partidul Democrat Liberal şi forţa acestui partid".

 

Relaţia PDL-Băsescu

 

Theodor Stolojan precizează că "preşedintele Blaga a spus ieri într-un interviu un lucru care e un mare adevăr: noi dorim să susţinem în continuare proiectele de reformă în România, susţinute şi de preşedintele Traian Băsescu, iar relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi Partidul Democrat Liberal va fi exact relaţia pe care preşedintele Traian Băsescu o va dori, pentru că Partidul Democrat Liberal e deschis oricând la această colaborare cu preşedintele Traian Băsescu".

Relaţia PDL-PNL? "Este evident că noi nu putem să colaborăm cu un partid care s-a angajat într-o campanie anti-europeană, care în vara anului trecut a atacat statul de drept. Deci este o problemă în care şi dânşii trebuie să-şi reconsidere poziţia faţă de aspiraţiile României şi dacă vor face acest lucru, sigur că pot fi un partener de discuţie", spune Stolojan.

Eurodeputatul declară că nu vrea o funcţie de conducere în PDL: "Eu, ca şef al delegaţiei europarlamentarilor români din PDL în grupul politic al Partidului Popular European fac parte din Biroul Permanent Naţional, deci nu trebuie să intru în această competiţie, care va avea loc peste două săptămâni. Recomand celor care sunt tineri în Partidul Democrat Liberal şi au confirmat deja în activitate să se înscrie în această competiţie".

Vasile Blaga a fost reales preşedinte la Congresul PDL de sâmbătă, 23 martie, dar Elena Udrea contestă rezultatul.