Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA pun presiune pe regimul lui Bashar al-Assad

sua-pun-presiune-regimul-lui-bashar-al-assad.jpg

Vehicule blindate ale armatei siriene (Foto: Reuters/Social media website)

Statele Unite cer sancţiuni dure pentru Siria. Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a încurajat China şi India să impună restricţii în domeniul energiei şi a cerut Rusiei să oprească vânzările de arme către regimul de la Damasc.

Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, cere şi Europei să pună mai multă presiune pe Siria. "Ceea ce noi trebuie cu adevărat să facem pentru a spori presiunea asupra lui Bashar al-Assad este să sancţionăm industria de gaze şi petrol. Şi am vrea să vedem că Europa face mai multe progrese în această direcţie", declară şefa diplomaţiei americane.

Hillary Clinton a salutat de asemenea faptul că Rusia şi China, care iniţial au refuzat să condamne Siria s-au alăturat unei declaraţii a ONU, ce condamnă acţiunile regimului de la Damasc.

Responsabili americani au declarat joi că Washingtonul ia în considerare să îi ceară în mod explicit preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, să plece de la putere.

Mai mult de 1.700 de persoane au murit, iar alte câteva sute au fost arestate de la începutul protestelor împotriva liderului sirian, Bashar al-Assad, în luna martie.