Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Subiectul regionalizării "trebuie închis, denotă neputinţă"

Dezbaterile pe tema reorganizării administrativ-teritoriale a României ar trebui închise, din moment ce nu există un consens în coaliţia de guvernare. O spune la RFI deputatul PDL Raluca Turcan. Faptul că UDMR se opune regionalizării este o "uşurare" pentru Partidul Democrat Liberal, afirmă Turcan.

Raluca Turcan consideră că dezbaterile din coaliţie pe tema reorganizării administrativ-teritoriale a României trebuie închise, întrucât continuarea lor ar arăta "neputinţa" Guvernului.

"Această lipsă a consensului în coaliţie nu este surprinzătoare. UDMR nu doreşte regionalizarea. Într-un fel ar fi o uşurare pentru Partidul Democrat Liberal, pentru că nici în PDL nu sunt toate vocile la unison în privinţa reorganizării", spune deputatul PDL.

"Pe acest subiect coaliţia ar trebui să se pronunţe tranşant, adică nu există susţinere pentru regionalizare în acest moment, e o temă importantă, aflată în discuţie şi care ar trebui să rămână în discuţie, dar deocamdată să încheiem dezbaterile pe acest subiect, pentru că arată o formă de neputinţă a unei coaliţii de guvernare", declară Turcan.

Ea sugerează coaliţiei să închidă subiectul reorganizării administrativ-teritoriale "şi la nivelul discursului public": "Regionalizarea este importantă, dar atât timp cât nu există susţinere în coaliţia de guvernare, subiectul este închis şi în opinia mea, ar trebui închis şi la nivelul discursului public, pentru că altfel demonstrăm o formă de neputinţă".

Subiectul reorganizării administrativ-teritoriale ar trebui redeschis doar atunci când va exista "voinţă politică", apreciază Raluca Turcan. "PDL-ul, odată ce avem poziţia UDMR-ului, ar trebui să încheie dezbaterea publică pe regionalizare şi să o redeschidă atunci când există şi voinţa politică", spune deputatul PDL.

 
Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre reorganizarea administrativ-teritorială.