Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sulfina Barbu ar vrea un premier "din zona economică"

palatul-victoria-interior.jpg

Sulfina Barbu ar vrea un alt chiriaş la Palatul Victoria.

România ar avea nevoie de un premier "din zona economică", spune la RFI deputatul PDL Sulfina Barbu. Ea precizează că "s-a încheiat o etapă". Cea mai simplă metodă de înlocuire a lui Emil Boc în fruntea Guvernului este o demisie a sa, precizează parlamentarul democrat-liberal.

Sulfina Barbu spune că subiectul premierului tehnocrat va fi discutat în PDL şi în coaliţie după moţiunea de cenzură a Opoziţiei, de miercuri, 16 martie.

"Vom discuta acest aspect în partid şi în coaliţie, după moţiunea de cenzură. Punctul meu de vedere personal este că s-a încheiat o etapă şi urmează o nouă etapă pe creştere economică şi măsuri economice, fără măsuri dure de aici încolo, ceea ce presupune un profil de prim-ministru din zona economică, care să ofere încredere şi celor din mediul de afaceri şi populaţiei, dar repet, este punctul meu de vedere", declară deputatul democrat-liberal.

Barbu precizează că în prezent majoritar este curentul care vrea un prim-ministru politic.

"Aş spune că în momentul de faţă părerile sunt împărţite, nu există o părere unanimă. Probabil, dacă ar fi existat o astfel de opinie, lucrurile s-ar fi tranşat mai demult. Nu există o părere unanimă. Aş spune în momentul de faţă că într-adevăr majoritar este curentul care spune că este important să avem un premier politic, dar asta se întâmpla acum câteva săptămâni, când discuţiile au fost îngheţate. dacă vor fi reluate, vor fi reluate după moţiunea de cenzură", explică ea.

Întrebată cum poate fi înlocuit premierul de către şeful statului, Sulfina Barbu a răspuns: "Nu pot să-mi spun decât punctul de vedere personal, nu pot să spun exact care vor fi procedurile, dar cu siguranţă, cea mai simplă metodă este o voinţă a premierului de a merge pe un anumit proiect. Este vorba de posibilitatea ca premierul - şi discutăm aici posibilităţi - ca premierul să depună mandatul, dar lucrurile acestea nu au fost discutate, nu au fost tranşate, discutăm numai despre posibilităţi".

Întrebată dacă s-ar impune o demisie a premierului acum, Sulfina Barbu a replicat: "Greu de spus. E foarte important de subliniat şi faptul că primul-ministru a reuşit să treacă toate reformele tocmai pentru că este preşedintele principalului partid de guvernare, tocmai pentru că a reuşit destul de autoritar să impună lucrurile acestea şi în partid, sigur, după consultări, dar folosindu-şi autoritatea politică. Greu de spus de aici încolo dacă un astfel de gest nu ar crea neîncredere din partea parlamentarilor din coaliţie. Nu este o decizie luată, nu este o discuţie încheiată".

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior