Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu cere explicaţii Guvernului pentru pensiile militarilor

soldati-pensionari.jpg

Pensiile militarilor tulbură apele în Guvern.

Trei miniştri trebuie să dea explicaţii pentru problemele cauzate pensionarilor militari. O spune la RFI deputatul PDL, Sulfina Barbu. Ea îi arată cu degetul pe ministrul Apărării, cel de Interne şi ministrul Muncii.

Cel puţin trei miniştri ar trebui să ofere clarificări, afirmă Sulfina Barbu. Ea se referă la ministrul Apărării, Gabriel Oprea (UNPR), cel de Interne, Traian Igaş (PDL) şi responsabilul de la Ministerul Muncii, Ioan Botiş (PDL).

"Cu siguranţă, sunt responsabili miniştrii şi de la Apărare şi ministrul Administraţiei şi Internelor şi ministrul Muncii, cel puţin cei trei pot să dea explicaţii şi să vină rapid cu soluţii", declară parlamentarul democrat-liberal.

Sulfina Barbu precizează că va cere explicaţii : "În calitate de parlamentar, voi cere explicaţii pe această temă de la colegii mei, în sensul clarificării unor situaţii care au creat dificultăţi oamenilor, pentru că despre asta vorbim, nu mai vorbim de discuţii între politicieni. Atunci când discutăm despre înţelegeri între politicieni este un palier, dar când discutăm despre efecte asupra cetăţenilor, este un palier cu responsabilitate foarte mare".

Şefa organizaţiei de femei a PDL crede că întreaga problemă a fost cauzată de "lipsa unor acte doveditoare la dosare" şi spune că "nu este vina pensionarilor pentru acest lucru".

Mai mulţi pensionari militari au dat Guvernul în judecată, după ce pensii care nu ar fi trebuit să fie reduse au fost totuşi diminuate. E vorba de veniturile sub trei mii de lei.

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior