Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sulfina Barbu: PDL poate ieşi întărit din cazul Apostu

sulfina-barbu-pdl-poate-iesi-intarit-cazul-apostu.jpg

Primarul Clujului, Sorin Apostu a fost arestat preventiv.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este "suspendat de drept" din PDL, pentru că a fost arestat. Totuşi, partidul poate ieşi întărit din acest scandal, pentru că el arată că "lupta împotriva corupţiei nu este un slogan, ci o realitate". Iată ce spune la RFI ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

În opinia Sulfinei Barbu, cazul primarului de Cluj, Sorin Apostu, arestat preventiv într-un scandal de corupţie "este un semnal puternic pentru populaţie şi pentru societate că în guvernarea Emil Boc, justiţia din România este liberă, nu mai există nici un fel de control politic. Nu era de imaginat în perioada lui Adrian Năstase, de exemplu, o astfel de situaţie".

Ministrul Muncii susţine că "lupta împotriva corupţiei nu este un slogan, ci este o realitate şi indiferent cine greşeşte trebuie să răspundă pentru faptele sale. Răspunderea penală este individuală".

 

PDL are imaginea afectată, dar poate ieşi "întărit"

 

Sulfina Barbu crede că PDL poate ieşi "întărit" dintr-un astfel de scandal de corupţie: "PDL dacă are astfel de cazuri, sigur că are imaginea afectată până se clarifică lucrurile, dar eu cred că poate să iasă şi întărit dintr-o astfel de situaţie, cu măsuri cum au fost luate, avem Codul Etic acum".

"Nu ne ducem să-i certăm pe magistraţi, nu ne ducem să facem manifestări, cum au făcut alte formaţiuni politice, pentru a ţipa în stradă că al nostru coleg este nevinovat, nu ne pronunţăm asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei! Cine din membrii noştri greşeşte, trebuie să plăteacă: verdictul justiţiei şi trebuie să aplicăm exact Codul Etic. Sunt suspendaţi din partid, sunt excluşi din partid, trebuie să se delimiteze de partid până în momentul în care îşi clarifică situaţia", continuă Sulfina Barbu.

 

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL precizează că "Sorin Apostu este suspendat de drept din partid, pentru că a fost arestat". "Sunt convinsă că luni lucrul acesta va fi comunicat oficial. Noi avem nişte mecanisme automate acum prin Codul Etic, dar trebuie luat act şi de ele şi comunicate", conchide Sulfina Barbu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El este suspectat de luare de mită.

 

 

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre arestarea primarului PDL de Cluj, Sorin Apostu