Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu, despre scandalul UMF: UDMR merge pe modelul USL. Nu aşa se comportă un partener de guvernare

Sulfina Barbu se arată "surprinsă" de protestul parlamentar al UDMR, pe fondul scandalului UMF. Parlamentarii UDMR au decis să nu participe la şedinţele de plen, aşteptând adoptarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. "UDMR a preluat modelul USL. Nu aşa se comportă un partener de guvernare", spune deputatul PDL.

Sulfina Barbu deplânge blocajul provocat de UDMR în scandalul UMF. "Ca om politic, am preferat şi prefer întotdeauna dialogul, cooperarea politică. Eu nu sunt adepta blocajelor politice şi nici a blocajelor instituţionale", spune deputatul PDL.

Pentru Sulfina Barbu, gestul UDMR a fost o surpriză: "Pentru mine a fost surprinzător gestul colegilor de la UDMR, cu atât mai mult cu cât iniţial ştiam că au o şedinţă a grupurilor reunite, la care vor participa şi miniştrii dumnealor. Nici vorbă că este luat în calcul un protest. Ulterior am aflat prin intermediul mass-media. Sunt surprinsă, pentru că nu aşa se comportă UDMR-ul şi nu aşa se comportă un partener de guvernare, în general".

În opinia Sulfinei Barbu, "este păcat că UDMR-ul a mers pe modelul colegilor de la PSD şi PNL, boicotând lucrările Parlamentului".

"Pentru mine este cu atât mai surprinzător, cu cât decizia în coaliţie a fost luată în cursul dimineţii, ca Guvernul să identifice cea mai bună soluţie, pentru punerea în practică a legii educaţiei naţionale. Avem două universităţi multiculturale, mă refer la Babes Bolyai din Cluj şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş şi a treia universitate este Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, care trebuie să înfiinţeze acest department în limba maghiară şi este prevăzut în legea educaţiei naţionale", mai spune deputatul democrat-liberal.

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre scandalul UMF Târgu Mureş