Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Traian Băsescu nu este un simplu notar

pdl.jpg

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 14 mai.

Preşedintele Traian Băsescu are dreptul să se exprime despre PDL, pentru că nu este "un simplu notar, care semnează decretele de învestire ale primului-ministru sau ale miniştrilor". Iată ce spune la RFI deputatul PDL, Sulfina Barbu, după criticile şefului statului la adresa lui Vasile Blaga. Ea crede că Emil Boc are un avantaj competitiv în cursa pentru şefia PDL.

Sulfina Barbu înţelege ieşirea nervoasă a şefului statului, care spunea duminică, 17 aprilie, că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, nu are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

"Cred că nu putem să pretindem că fostul preşedinte al Partidului Democrat şi omul politic care a construit acest partid nu are voie să spună ce crede despre evoluţia partidului. Este un sfat, dacă vreţi, pe care preşedintele îl dă Partidului Democrat Liberal, dar decizia aparţine tot Partidului Democrat Liberal", declară şefa Organizaţiei de Femei a PDL.

Ea consideră că Traian Băsescu nu este un simplu "notar": "Din moment ce l-a învestit pe prim-ministru cu încredere în această funcţie, preşedintele nu este doar un simplu notar care semnează decretele de învestire ale primului-ministru sau ale miniştrilor. Îi învesteşte cu încredere, cu responsabilitate şi preşedintele cred că este preocupat de evoluţia actului de guvernare în primul rând".

Sulfina Barbu crede că Emil Boc are "un avantaj competitiv". "Şi domnul Vasile Blaga reprezintă un candidat puternic şi important al PDL, atât timp cât este secretarul general în funcţie, a fost ministru de două ori. Sigur că poate reprezenta o variantă pentru Partidul Democrat Liberal, dar premierul Emil Boc este şi preşedintele partidului în exerciţiu şi eu cred că are un avantaj competitiv în acest moment în partid, ocupând funcţia de preşedinte al partidului, dar şi de prim-ministru", explică deputatul democrat-liberal.

Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior