Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Swoboda îi recomandă lui Traian Băsescu să fie "mai înţelept"

swoboda-hannes-vice-presedintele-grupului-socialist.jpg

Euro-parlamentarul socialist, Hannes Swoboda

Şeful statului ar trebui să nu se mai amestece în politica de zi cu zi, ci să fie un factor de stabilitate şi unitate. Iată ce spune la RFI vice-preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda. El comentează intenţia lui Traian Băsescu de a căuta un premier independent.

Preşedintele ar trebui să fie "mai înţelept", declară Hannes Swoboda. "În mod normal, nu mă amestec în treburile interne ale altei ţări, dar aş vrea să spun că preşedintele ar trebui să fie mai înţelept şi să se mai abţină de la a se amesteca în politica de zi cu zi. Cred că majoritatea guvernamentală şi Parlamentul reprezintă forţa politică decisivă, iar preşedintele ar trebui să se preocupe de stabilitatea şi unitatea ţării, nu să fie un om al diviziunii. Cel puţin aşa este perceput adesea din exterior", spune vice-preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

Premier independent

Hannes Swoboda, vice-preşedintele grupului socialist din PE

AscultăDownload

Preşedintele Traian Băsescu ar vrea să-l schimbe pe Emil Boc cu un prim-ministru independent. Şeful statului s-a întâlnit în ultimele zile cu reprezentanţii PDL, pentru a discuta despre acest lucru.

Printre numele vehiculate pentru postul de prim-ministru se numără cel al guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cel al vice-guvernatorului Cristian Popa şi numele lui Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional.