Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tăriceanu: O alianţă PNL-PDL nu poate fi luată în nici un fel în calcul

tariceanu-o-alianta-pnl-pdl-nu-poate-fi-luata-un-fel-calcul.jpg

Cine îşi doreşte o alianţă PDL-PNL la Palatul Victoria?

Orice discuţie privind o eventuală alianţă între PNL şi PDL este "clar inutilă", spune la RFI fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. El îi răspunde astfel preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului spunea duminică la PRO TV că nu vede posibilă o alianţă PDL-PSD, ci eventual una între PDL şi PNL.

Călin Popescu Tăriceanu declară ferm că "această ipoteză nu poate fi luată în nici un fel în calcul, având în vedere că Partidul Naţional Liberal face parte din Uniunea Social Liberală".

Liberalii "şi-au dat cuvântul" în faţa colegilor din USL, precizează fostul premier: "Ne-am dat cuvântul în faţa partenerilor noştri cu care am făcut un proiect politic cu care mergem în alegeri. Aşa încât orice discuţie de acest gen este clar inutilă, mă refer la o apropiere sau o alianţă cu Partidul Democrat Liberal".

Alianţă PDL-PNL

Călin Popescu Tăriceanu, liderul deputaţilor liberali

AscultăDownload

Călin Popescu Tăriceanu consideră că democrat-liberalii "nu au demonstrat că pot să fie partenerii cuiva". "Cunoaştem bine cine sunt personajele din Partidul Democrat Liberal, care din păcate nu au demonstrat că pot să fie partenerii cuiva. Ei sunt partenerii lui Traian Băsescu şi dacă asta îşi doresc, e bine să rămână pe mai departe în aceeaşi formulă", afirmă liderul deputaţilor PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV că nu crede în posibilitatea unui Guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, el precizând însă că "o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL".