Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Teatru burlesc la sediul PRM

vadim-tudor-corneliu-urla-o-tribuna.jpg

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor

Evacuare cu scandal la sediul PRM : Corneliu Vadim Tudor a împiedicat pentru a doua oară poliţiştii şi executorul judecătoresc să intre în clădire. Aceasta a fost revendicată de proprietarul de drept. Incidentul de la sediul PRM a avut toate ingredientele unei comedii burleşti : strigăte, injurii, îmbrânceli şi ochi daţi peste cap.

Corneliu Vadim Tudor s-a opus din răsputeri evacuării sediului România Mare. Deşi în eleganta vilă de pe strada Emile Zola numărul 2 erau zeci de jurnalişti, poliţişti, membri ai PRM şi simpatizanţi ai acestei formaţiuni, cel mai tare se auzea vocea preşedintelui istoric al partidului, care tuna şi fulgera împotriva poliţiştilor şi executorului judecătoresc, o femeie.

Aceasta a primit nu doar toate jignirile posibile, dintre care unele nu pot fi reproduse la radio, ci şi un pahar cu apă în faţă. Vadim a numit-o "vită încălţată", "pitica dracului" şi "escroacă". "Ieşi afară, c…o, din sediul meu !", a strigat euro-parlamentarul. "Cine eşti tu ? Ministrul Justiţiei ? Eu am făcut legi în ţara asta. Nu dai tu afară presa. Ieşi tu afară !", a continuat Corneliu Vadim Tudor, după care i-a spus executoarei judecătoreşti : "Taci dracu' din gură, căţea turbată !".

Nici poliţiştii nu au scăpat de furia lui Vadim : "Vin eu la putere şi vă bag pe toţi la puşcărie !", a răcnit preşedintele PRM.

El a putut fi văzut în ipostaze rupte parcă din filmele istorice, stând în balconul clădirii, drept şi cu privirea ridicată spre cer, scrâşnind din dinţi furios, în timp ce locotenentul său, Marius Marinescu se adresa prin portavoce unei mulţimi de câţiva simpatizanţi cu priviri speriate.

Evacuarea sediului PRM

Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne

AscultăDownload

Poliţia trebuie să trateze orice persoană, indiferent de statut, în acelaşi mod. Iată ce spune la RFI fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, în replică la invectivele şi modul în care liderul PRM a agresat poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului Partidului România Mare.