Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tensiuni in Ciad

Parisul si-a intarit dispozitivul militar din Ciad pentru a asigura securitatea cetatenilor francezi de la fata locului. Decizia survine in urma eventualelor violente care ar putea izbucni in capitala N'Djamena.

Parisul si-a intarit dispozitivul militar din Ciad pentru a asigura securitatea cetatenilor francezi de la fata locului. Decizia survine in urma eventualelor violente care ar putea izbucni in capitala N'Djamena. Rebelii ciadieni afirmau joi, 31 ianuarie ca se afla la portile capitalei, in timp ce vineri, 1 februarie se semnalau lupte la circa 50 de kilometri nord-est de capitala intre fortele guvernamentale si rebeli.

Ministrul francez al apararii a pus aceste violente pe seama operatiunilor de desfasurare a fortei EUFOR in Ciad, dar si in Republica Centrafricana pentru a-i proteja pe civilii refugiati acolo din cauza conflictului din Darfour.

Pentru moment insa Bruxelles-ul nu este ingrijorat de luptele care au izbucnit in periferia capitalei ciadiene N'Djamena. Reamintim ca la forta europeana din Africa participa si o companie de militari romani. (CR - 2/1/2008;17h)