Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theodor Paleologu: Familia noastră este aproape ruinată de măsurile de austeritate

theodor-paleologu-familia-noastra-este-aproape-ruinata-masurile-austeritate.jpg

Theodor Paleologu: Austeritatea m-a atins şi pe mine.

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, spune la RFI că familia sa este "aproape ruinată" de programul de austeritate pus în aplicare de Puterea actuală în ultimii ani. El afirmă că protestele de stradă din Bucureşti şi restul ţării reprezintă o "nemulţumire legitimă". Paleologu e de părere că "în aceste momente de criză şi de restrişte, corupţia unora devine de o sută de ori mai scandaloasă".

Theodor Paleologu consideră că "măsurile de austeritate generate de criza economică au dus în alte ţări la manifestări mult mai ample şi mai dure. În comparaţie cu ce s-a întâmplat în Grecia, ce s-a întâmplat în Anglia sau chiar şi în Franţa, manifestaţiile de la noi au un aer foarte rezonabil, cu excepţia violenţelor provocate de galeriştii deja faimoşi. Explicaţia este că din fericire, România nu are o extremă stângă violentă, ca în alte ţări din Europa. Aceste manifestări reprezintă o nemulţumire legitimă (…)".

Theodor Paleologu mărturiseşte că şi familia sa este atinsă de măsurile de austeritate: "Şi eu sunt atins de aceste măsuri de austeritate. Familia noastră este aproape ruinată de aceste măsuri pe care le-am luat! Nu vreau să cad acum în mizerabilism, dar toţi suferim de pe urma acestor măsuri. Puteau fi evitate? Sincer, nu cred că puteau fi evitate. La asta sigur că se adaugă alte nemulţumiri: când ţi se taie din salariu, nu-ţi place să vezi că nu ştiu ce primar ia şpăgi de zeci de mii de euro şi că nu ştiu ce deputat sau senator face nu ştiu ce matrapazlâcuri. Evident că în aceste momente de criză şi de restrişte, corupţia unora devine de o sută de ori mai scandaloasă decât în alte momente".

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre protestele din Bucureşti şi măsurile de austeritate