Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theodor Paleologu: Traian Băsescu va reveni slăbit la Cotroceni

theodor-paleologu-traian-basescu-va-reveni-slabit-cotroceni.jpg

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

"În mod normal, preşedintele Traian Băsescu va reveni la Cotroceni slăbit", pentru că au fost multe voturi împotriva sa. O spune la RFI deputatul PDL, Theodor Paleologu. El vorbeşte însă de "o fraudă foarte mare" la referendum.

În opinia lui Theodor Paleologu, "în mod normal, preşedintele Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, va reveni slăbit, fără îndoială, pentru că sunt 7,4 milioane de voturi împotriva sa, chiar dacă va ieşi la iveală frauda care s-a comis. Evident că avem de-a face cu o fraudă foarte mare. Dar asta nu-i de ajuns. Chiar dacă s-au furat sute de mii de voturi sau dacă s-au băgat în urne voturi, aşa cum reiese din tot ce auzim, cu toate astea e vorba de un vot masiv, de care trebuie să ţinem cont".

Suspendare Traian Băsescu

Theodor Paleologu, deputat PDL

AscultăDownload

Deputatul PDL spune că "în mod normal, Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Asta este logica Constituţiei. Avem o Constituţie şi trebuie să ne ţinem de ea. Evident că această suspendare nu a ţinut cont de prevederile articolului 95 privind suspendarea, pentru că preşedintele nu a comis acte grave de încălcare a Constituţiei. Or tot acest demers prost gândit, prost pregătit s-a dovedit absolut dezastruos pentru cei care l-au promovat".

Curtea Constituţională ar putea decide pe 21 august dacă referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu este valid sau nu.