Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theodor Paleologu: Voi milita pentru ca Ungureanu să rămână premier şi după alegeri

theodor-paleologu-voi-milita-ungureanu-sa-ramana-premier-alegeri.jpg

Theodor Paleologu l-ar vrea pe Ungureanu premier şi după alegerile din toamnă.

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, spune la RFI că îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu ca prim-ministru, dacă PDL câştigă alegerile din toamnă. Paleologu se declară un admirator al actualului premier.

Întrebat de RFI dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să rămână premier şi după alegerile parlamentare din acest an, Theodor Paleologu a răspuns că va milita în acest sens. "Eu pentru asta voi milita, evident că da, pentru că sper că vom câştiga în toamnă, adică voi face totul pentru ca noi să câştigăm în toamnă, iar dacă noi câştigăm, în cadrul partidului, în cadrul PDL-ului, eu îl voi susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu. Aşa văd eu lucrurile în acest moment", declară vicepreşedintele PDL.

Ce aşteaptă Theodor Paleologu de la Guvernul Ungureanu? "Să asigure o foarte bună tranziţie către alegerile din toamnă, asta este misiunea Cabinetului Ungureanu. Mă bucur foarte mult de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu, pentru că am o foarte mare admiraţie pentru el, de multă vreme, îl cunosc de peste zece ani, de când era secretar de stat la Ministerul de Externe, pe vremea lui Andrei Pleşu, am urmărit cariera lui, ne citim cărţile, îl apreciez foarte mult ca istoric, ca ministru de Externe, el m-a numit la Copenhaga, am avut o foarte bună colaborare, am putut vedea de aproape cât de profesionist este ca ministru de Externe, e un om pentru care am tot respectul, chiar admiraţie, e un om al dialogului. Sunt destul de optimist în ceea ce priveşte mandatul redus al acestui Guvern", afirmă democrat-liberalul.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Guvernul Ungureanu