Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Stolojan îl vede pe Blaga tot secretar general după congres

blaga-vasile-prim-plan-o-tribuna-microfonul-fata.jpg

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga

Vasile Blaga "cu siguranţă" va concura pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte sau secretar general al PDL, dacă va pierde alegerile pentru şefia formaţiunii. Declaraţia a fost făcută la RFI de prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan, susţinător al lui Emil Boc la Convenţia Naţională din 14 mai. Stolojan îl vede pe Blaga tot secretar general după congres.

Rep: Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără spunea recent că ar putea avea loc o înţelegere între gruparea Boc şi gruparea Blaga, în aşa fel încât ultimul să se retragă din cursa pentru şefia PDL şi să intre în echipa actualului preşedinte. Credeţi că se va întâmpla acest lucru?

T.S.: Acest lucru nu se va întâmpla, îi cunosc foarte bine pe cei doi, sunt ambii la fel de buni pentru a conduce acest partid. Sigur, eu am o preferinţă pentru actualul preşedinte, dar repet, va fi o competiţie, iar practica din Partidul Democrat Liberal asigură şi celui care pierde, prezenţa în organismele de conducere ale partidului.

Alegeri interne la PDL

Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele partidului

AscultăDownload

Rep: Dar credeţi că Vasile Blaga ar accepta să intre în echipa de conducere a lui Emil Boc, dacă va pierde alegerile interne?

T.S.: Vor fi alegeri în continuare pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi, pentru funcţiile de vicepreşedinţi şi pentru funcţia de secretar general al partidului. Deci domnul Blaga, dacă va pierde această competiţie, cu siguranţă va concura pentru una din aceste funcţii.

 

Rep: Şi unde-l vedeţi, pe ce funcţie?

T.S.: Păi, eu îl văd tot unde este, secretar general, pentru că este omul care a demonstrat că poate îndeplini această funcţie cel mai bine.