Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Traian Băsescu a dat "o replică amicală" BNR

"Uneori e bine să dai lecţii, dar să şi primeşti", spune la RFI ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. El comentează astfel declaraţiile nervoase ale preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc la adresa oficialilor Băncii Naţionale a României (BNR).

Valeriu Tabără califică declaraţiile preşedintelui şi premierului drept replici "amicale".

"Nu ştiu dacă este o ofensivă sau o replică până la urmă amicală, pentru că şi Guvernul şi Preşedinţia au lucrat impecabil cu Banca Naţională şi BNR a jucat un rol extrem de important în ceea ce înseamnă menţinerea macro-echilibrelor din economia naţională", spune ministrul Agriculturii.

El consideră că "uneori e bine să primeşti lecţii". "Eu sunt şi profesor. E bine să dai lecţii, să le şi primeşti. Cred că discuţiile respective sunt foarte multe şi atenţionări", explică Valeriu Tabără.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi la RRA că "BNR este un continuu profesor", dar nici unul dintre oficialii instituţiei nu şi-ar asuma răspunderea de ministru al Finanţelor sau de prim-ministru. "Una e să dai lecţii şi alta e să vii în arenă", afirma şeful statului.

"BNR e un continuu profesor. Ia întrebaţi pe vreunul din ei dacă vrea să fie ministru al Finanţelor sau prim-ministru", a spus Traian Băsescu.

Oficialii BNR nu doresc să preia postul de prim-ministru, pentru că în perioade de criză nu sunt anunţate veşti bune şi imaginea personală este astfel afectată, fiind în aceste condiţii mai uşor să comentezi de pe margine decât să te afli pe terenul de joc, a afirmat şi premierul Emil Boc la postul Realitatea TV.

"Este tare greu să fii pe terenul de joc şi mult mai uşor să comentezi din tribună, de la microfon", spune Emil Boc.

 
Valeriu Tabără, intervievat de Cosmin Ruscior, despre BNR