Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu şi Emil Boc cer suspendarea grevei de la metrou

Preşedintele şi premierul fac un apel către angajaţii de la metrou să se întoarcă la serviciu. Sindicaliştii conduşi de Ion Rădoi - membru PSD şi fost parlamentar al acestui partid - au intrat marţi, 17 noiembrie, în grevă generală. Preşedintele Traian Băsescu îi acuză pe liderii sindicali de la Metrorex de nesimţire. Şeful statului speră că instanţa va suspenda protestul, cel târziu miercuri. La rândul său, premierul interimar Emil Boc face un apel la înţelegere către salariaţii Metrorex şi nu către liderii sindicali, pe care îi numeşte "agenţi PSD".

Preşedintele şi premierul fac un apel către angajaţii de la metrou să se întoarcă la serviciu. Sindicaliştii conduşi de Ion Rădoi - membru PSD şi fost parlamentar al acestui partid - au intrat marţi, 17 noiembrie, în grevă generală.

Preşedintele Traian Băsescu îi acuză pe liderii sindicali de la Metrorex de nesimţire. Şeful statului speră că instanţa va suspenda protestul, cel târziu miercuri.

"A fost un senator PSD, Rădoi, lider de la metrou, care a reuşit să blocheze traficul. Cred că este o probă a până unde poate merge cu lipsa de responsabiliate. Nu poţi să condamni un oraş la aglomeraţia care este acum în Bucureşti numai pentru că ai un interes pentru 22 noiembrie", declară Traian Băsescu.

Preşedintele consideră că liderii sindicali de la Metrorex dau dovadă de lipsă de bun simţ, prin această grevă "a iresponsabilităţii", cum o numeşte el.

La rândul său, premierul interimar Emil Boc face un apel la înţelegere către salariaţii Metrorex şi nu către liderii sindicali, pe care îi numeşte "agenţi PSD".

"Cadrul legal trebuie respectat de către toată lumea şi anume noile contracte colective pot fi încheiate numai după aprobarea bugetului. Fac un apel de aici către toţi angajaţii de la metrou şi nu către liderii de sindicat, pentru că nu mă aştept la înţelegere din partea acestora, care sunt agenţi PSD. Mă aştept la înţelegere şi înţelepciune din partea celor care lucrează la metrou", declară Emil Boc.

Angajaţii Metrorex au oprit lucrul, marţi, de la ora patru dimineaţa până la ora 16. Ei cer o majorare salarială de 20%. Tribunalul Capitalei urmează să decidă miercuri dacă greva este sau nu legală.