Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu îl atenţionează pe Victor Ponta în scandalul reprezentării la Bruxelles

traian-basescu-il-atentioneaza-victor-ponta-scandalul-reprezentarii-bruxelles.jpg

Cine va merge la Bruxelles, Victor Ponta sau Traian Băsescu?

Preşedintele Traian Băsescu îi atrage atenţia într-o scrisoare premierului Victor Ponta că participarea la Consiliul European fără mandat din partea şefului statului echivalează juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu se menţine ferm pe poziţii privind reprezentarea României la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles. "Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru", se arată în scrisoarea trimisă de preşedinte, potrivit postului Antena 3, citat de Mediafax.

Într-o intervenţie telefonică la televiziunea amintită, sâmbătă seară, liderul PNL, Crin Antonescu, a sugerat că preşedintele ar putea fi suspendat, dacă nu renunţă: "Sper ca preşedintele să nu dea naştere unui moment penibil acolo, în cazul în care se va duce. Asta ar însemna o tranşare a acestui scandal în România, fapt ce s-ar reduce printr-o discuţie despre suspendare".

Preşedintele Băsescu şi premierul Ponta au discutat, săptămâna trecută, despre persoana care va reprezenta România la Consiliul European, fără a ajunge la o concluzie. Discuţiile dintre cei doi ar putea continua luni, notează Mediafax.