Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Traian Băsescu: Puterea actuală zdruncină puternic statul de drept

traian-basescu-puterea-actuala-zdruncina-puternic-statul.jpg

Preşedintele Traian Băsescu, aproape de a fi suspendat de Parlament.

Curtea Constituţională nu a constatat nicio abatere a preşedintelui, care să justifice suspendarea. Iată ce a spus Traian Băsescu în şedinţa de vineri a Parlamentului în care se votează suspendarea sa din funcţie.

Preşedintele Traian Băsescu declară că a luat notă de avizul Curţii Constituţionale şi că s-a bucurat constatând că în acesta Curtea nu constată nicio abatere a preşedintelui, care să justifice suspendarea: "Am luat notă de avizul Curţii Constituţionale şi m-am bucurat constatând că în acest aviz Curtea Constituţională nu constată nicio abatere a preşedintelui care să justifice suspendarea aşa cum ea este prezentată în articolul 95 din Constituţia României".

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor puterii că de două săptămâni nu fac decât "o zdruncinare puternică a statului de drept, pentru a-l pune la dispoziţia USL".

Traian Băsescu le-a mai spus parlamentarilor PSD şi PNL că l-au "salvat" pe fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu: "Vine rândul domnului Voiculescu, cum am înţeles din presă. L-aţi salvat acum două săptămâni, dar nu ştiu dacă îl veţi mai salva, dacă nu luaţi sub control justiţia".

Preşedintele mai afirmă că de circa doi ani nu a mai fost auzit criticând justiţia, pentru că aceasta a început să funcţioneze, ceea ce îi sperie "pe mulţi infractori, fie că sunt din politică sau din afara politicii, dar cu bune legături în politică".