Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Traian Băsescu, după referendum: Flacăra democraţiei a rămas aprinsă

"Românii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari conduşi de Ponta şi Antonescu", a spus preşedintele suspendat, Traian Băsescu, după referendumul pentru demiterea sa. "Îi asigur pe români că odată revenit la Cotroceni, o să încerc să generez un sentiment de împăcare în societate", a afimat Traian Băsescu.

Traian Băsescu declară că românii au invalidat referendumul prin neparticipare. El spune că "fractura din societate trebuie stopată, trebuie anihilată, pentru că România are nevoie de toată energia, pentru a reusi în procesul de integrare în lumea civilizată".

"Vreau să le multumesc celor care trecând peste supărarea lor au înteles că azi nu a fost un referendum despre Băsescu, ci în favoarea Europei si împotriva unei lovituri de stat", afirmă Traian Băsescu.

"As vrea să întelegem un lucru fundamental: azi a fost o zi a optiunilor, o zi în care românii puteau spune da, vrem să mergem spre Est, îi urmăm pe Ponta, Antonescu si Voiculescu sau să spuna nu, vrem în UE si NATO", continuă presedintele suspendat.

"Îi asigur pe români că odată revenit la Cotroceni, o să încerc să generez un sentiment de împăcare în societate", afimă Traian Băsescu.

"Puscariabilii trebuie să înteleagă că referendumurile validate sunt obligatorii", spune el.