Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Transnistria va acorda sprijin Osetiei de Sud

Republica nistreană autoproclamată a anunţat că acordă sprijin Osetiei de Sud în reconstrucţia capitalei Thinvali. Autorităţile de la Tiraspol au numit şi un reprezentant special al Transnistriei pentru Osetia de Sud şi Abhazia.

Conducerea de la Tiraspol a decis să trimită în Osetia de Sud 60 de constructori pentru refacerea oraşului Ţhinvali. Despre aceasta a anunţat aşa zisul ministru al apărării naţionale din Transnistria, Vladimir Antiufeev, numit reprezentant special pentru Osetia de Sud şi Abhazia. Constructorii, care au primit asigurări de stat echivalente cu cele ale angajaţilor din structurile militare transnistrene, ar urma să ajungă la Ţhinvali pe 23 august.

Osetia de Sud a solicitat Transnistriei şi materiale de construcţii, în special ciment şi metal. Potrivit serviciului de presă al liderului de la Tiraspol, Igor Smirnov, autorităţile din regiune discută cu întreprinderile industriale pentru a răspunde acestei solicitări.

Tiraspolul este gata să primească 300 de refugiaţi din Osetia de Sud, iar pentru un număr de 50 de copii au fost rezervate locuri gratuite de studii în şcolile transnistrene.

Conducerea de la Tiraspol a mai anunţat că a trimis în Osetia de Sud şi un lot de ajutoare umanitare, colectat de populaţia şi întreprinderile din stânga Nistrului.

Chişinău, Ilona Spătaru

22/08/2008; 17H00